Captain Kinkelbaum

Captain Kinkelbaum, een barpianist op prozac!

Captain Kinkelbaum
Een vrolijke kettingrokende dwaas in een bizar roze kapiteinspak... dat is de eerste indruk bij een kennismaking met Captain Kinkelbaum. Maar zodra de Captain plaats neemt achter zijn magistrale wonderorgel blijkt hij wel degelijk over heuse kwaliteiten te beschikken: zo vaardig als Kinkelbaum zijn gezang en gejodel begeleidt, dat doen namelijk maar weinigen hem na. Des te knapper is het dat de Captain zijn toehoorders ondertussen altijd net een stapje voor is als het aankomt op hun drankinname... Volgens eigen zeggen louter ‘omwille van de inleving’, maar wij vermoeden dat het gewoon iets te maken heeft met dorst.

Eigenlijk is Kinkelbaum een ‘Barpianist op Prozac’... de vrolijke belichaming van een op hol geslagen jukebox die de beste en gekste krakers van de afgelopen 50 jaar op hysterische wijze door elkaar heen husselt. Zelfs de Captain weet van te voren niet welke hits of meezingers hij nu weer aan zijn toehoorders zal voorschotelen, dat hangt namelijk maar net af van de sfeer in de zaal en de smaak van het publiek. Hoewel hij daar na een dikke 15 jaar als rondreizend artiest echt wel een goede neus voor heeft, wil het nog steeds wel eens voorkomen dat de Captain enthousiast aan een nummer begint, dan met fronsende wenkbrauwen in de zaal tuurt en zichzelf meteen weer mopperend onderbreekt met een ‘Nee, da’s dus ook niks’. Waarna hij zijn biertje achterover slaat en vol vuur aan een ander nummer begint.

Captain Kinkelbaum reist stad en land af om wat voor bijeenkomst dan ook gezelliger te maken dan dat die zonder hem zou zijn. En in de regel slaagt hij altijd in die missie dankzij een ferme voorraad Nederlandstalig toprepertoire, uitgelaten uitstapjes richting rock ‘n’ roll en de blues en korte afdwalingen langs hardrock, house en desnoods Pavarotti. Z’n eeuwigdurende tournee langs cafés, braderieën, skihutten, partyboten, Tiroler bergtoppen en borrelbussen heet ‘Verboden te voederen: ik ben slechts de pianospeler’. Op zich al een enorme leugen natuurlijk omdat de Captain orgel speelt. Maar het moge duidelijk zijn: als er bier en een stopcontact voorhanden zijn zorgt Captain Kinkelbaum voor een gezellige chaos waar nog weken zo niet jaren over gekletst wordt. Als het door drank en feestmakerij bezoedelde lichaam dat nog toelaat tenminste...

Klik hier om contact met ons op te nemen