Die Tolle Leute

Wolfgang

De 32e Wolfgang is geboren en getogen in het Duitse Mannheim alwaar hij de jongste zoon is van een bekende horecafamilie. Al op zeer jonge leeftijd stond Wolfgang bij zijn ouders in het Hotel de gasten te vermaken met zijn keyboard. Zijn ouders hoopten echter dat Wolfgang evenals hen de hoge Hotelschool in Kassel zou gaan doen om vervolgens in hun voetsporen te treden. Lotar koos er echter voor om om aan de Sud Deutsche Sportakademi te gaan studeren om zodoende meer tijd over te houden voor zijn grote passie: Muziek!
Na enkele jaren studie op de Sport Akademi besloot Wolfgang tot groot verdriet van zijn ouders volledig voor de muziek te gaan. Hij hing zijn schoolboeken aan de wilgen en richte zijn eerste band op: Wietz!
Na vele succesvolle jaren gingen deze bandleden echter hun eigen gang en besloot Wolfgang zelf een nieuwe band op te starten. Hij plaatste een advertentie in Bild am Sonntag en kwam zodoende in contact met Lotar en Heinrich. Die Tolle Leute was een feit. Nu reeds na 4 succesvolle jaren, touren door heel Duitsland en vele optredens bij Musikantenstadl en overige TV shows zijn die Tolle Leute klaar om ook buurland Nederland te gaan veroveren. Aan Wolfgang zal het niet liggen.
In zijn vrije tijd is Wolfgang getrouwd met Petra en houd hij wat kleinvee op zijn boerderijtje in het pitoreske Bielefeld. Ook voetbalt hij nog bij de plaatselijke FC.
Heinrich

Heinrich is 33 jaar geleden geboren in Hamburg alwaar hij samen met zijn zussen opgroeide in een echte ondernemersfamilie. Zijn ouders bestieren namelijk een grote camping waar ze jaarlijks vele campers en caravans uit diverse Europese landen ontvangen. Dat een leven als campingdirecteur niet is wat Heinrich wil weet hij al snel en daarom besluit Heinrich aan het conservatorium in Hamburg te gaan studeren om zijn grote passie muziek dagelijks te kunnen uitoefenen. Dat je na drie keer zitten blijven in dezelfde klas de school moet verlaten is iets wat Heinrich zich niet gerealiseerd had en de teleurstelling is dan ook groot als hij van het conservatorium gestuurd word. Vol overgave stort Heinrch zich in het uitgaansleven alwaar hij zijn huidige vrouw Gaby ontmoet. Zij is het die Heinrich weet te motiveren om weer wat nuttigs te gaan in zijn leven. Al snel helpt ze Heinrich met het vinden van een baan....hij word badmeester bij een groot wedstrijdzwembad in Gelsenkirchen. Zijn passie muziek blijft hij in zijn vrije tijd uitoefenen als gitarist van de band 'Galaxy' waarmee ze diverse bruiloften in geheel Duitsland van muziek voorzien.
Wanneer Heinrich op een dag in de pauze op het zwembad de Bild zit te lezen valt zijn oog op een advertentie van Wolfgang waar een gitarist gezocht word. Hij besluit te reageren en word al snel de gitarist van De Tolle Leute. Sinds een paar jaar hangt zijn zwembroek dus aan de wilgen en tourt hij het land en de buitendlandse wintersportgebieden door met Die Tolle Leute. Tussen de optredens door geniet Heinrich van de wedstrijden van zijn favoriete club Schalke '04 of kijkt hij samen met zijn vrouw op TV naar Wetten Dass onder het genot van een flesje Warsteiner.
Lothar

Als 31 jaar geleden in het zuid Duitse Munchen Lothar geboren word, realiseren zijn ouders zich nog niet dat er een nieuwe ster geboren is. Zijn voorliefde voor cavia's, hamsters en konijnen doet iedereen vermoeden dat deze ogenschijnlijk zo gewone Duitse man later de eigenaar zal worden van een dierenspeciaalzaak maar niets is minder waar. Wanneer Lothar vroeger met de trekker naar de Munchense landbouwakademi reed nam hij behalve zijn schooltas namelijk ook nog iets heel belangrijks voor hem mee namelijk, zijn basgitaar!
Tijdens ieder vrije uurtje op school trok deze jonge Duitser zich terug in het fietsenhok om de lage tonen uit zijn basgitaar te toveren. En met succes want na twee jaar studeren was daar al zijn eerste bandje; Mannerchor Geleise. Met het nummer Schon Mann scoorden ze een dikke hit en vanaf dat moment is Heinrich van de muziek gaan leven. Avond aan avond stond hij op te treden in kroegen en dancings en vele groupies volgden hem. Tussen deze groupies vond hij ook zijn huidige vriendin Cathy en zij was het ook die een advertentie in de krant zag staan van Die Tolle Leute en hem aanspoorde hier eens op te reageren. Sinds jaar en dag is Lothar dus een van de drie Tolle Leute en staan ze met hun apres ski hits avond aan avond de mensen te vermaken.
Wanneer Lothar geen muziek maakt is hij regelmatig te vinden bij fokwedstrijden voor Oost Duitse dwergkonijnen of zit hij voor de TV samen met Cathy naar Musikantenstadl te kijken.Klik hier om contact met ons op te nemen